Το καλοκαίρι είναι περίοδος για να αφήσουμε τα μαλλιά μας ελεύθερα, χωρίς χρονοβόρες περιποιήσεις και  ανησυχίες. Αλλά αυτό πολλές φορές καταλήγει σε εφιάλτη καθώς στην προσπάθειά μας να μην ασχολούμαστε με τα αυτά, είναι το μόνο που κάνουμε στη τελική.


  Κι όμως υπάρχει τρόπος να απολαμβάνετε τις διακοπές σας και ταυτόχρονα να έχετε περιποιημένα και γιατί όχι ΤΕΛΕΙΑ μαλλιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε προσεκτικά τα παρακάτω tips


Tips για καλοκαιρινη περιποιηση μαλλιων


Conditioner...πάντα

Conditioner το καλοκαίρι: Γιατί να βάζω Conditioner στα μαλλιά μου;

  Όπως και το υπόλοιπο σώμα έτσι και τα μαλλιά χρειάζονται έξτρα ενυδάτωση το καλοκαίρι. Ένα απλό σαμπουάν και conditioner μπορεί να μην κάνουν τη δουλειά. Το καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιείτε conditioner και σαμπουάν που είναι ειδικά για ενυδάτωση. Αν από την άλλη θέλετε να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να βάζετε και ένα λάδι μαλλιών.

  Τι συμβαίνει αν δεν θέλω να χρησιμοποιήσω conditioner ; Αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έτοιμο conditioner τότε μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε το δικό σας φυσικό conditioner. Αφού λουστείτε ξεπλύνετε τα μαλλιά σας  με ξύδι μηλίτη αραιωμένο σε νερό για ένα γρήγορο φυσικό μαλακτικό.


Λουστείτε λιγότερο

  Είναι κατανοητό πως καθώς ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός νιώθουμε την ανάγκη να λουζόμαστε περισσότερο. Ωστόσο το μόνο που θα κάνει το συνεχές λούσιμο είναι να στραγγίξει το κεφάλι από όλα τα απαραίτητα έλαια και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε.

  Μία λύση στο πρόβλημα αυτό είναι να χρησιμοποιείτε dry σαμπουάν όπως το Vichy Dercos Energisant Dry Shampoo. Οι οδηγίες πάνε ως εξής :  Ψεκάστε τα μαλλιά από απόσταση 15 εκατοστών, αφήστε για 20 λεπτά και είστε έτοιμοι, μπορείτε να τα βουρτσίσετε και να συνεχίσετε την μέρα σας. 

Vichy Σαμπουάν Μαλλιών για Θρέψη και Προστασία

Άνετα χτενίσματα 

  Η ακατάστατη πλεξούδα είναι ιδανική για να διατηρείτε τα μαλλιά σας υπό έλεγχο και για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση στον ήλιο. Τα σφιχτά χτενίσματα μπορεί να είναι επιβλαβή επειδή τείνουν να τραβούν τα μαλλιά, σας ειδικά εάν αυτά είναι στεγνά από τη θερινή ζέστη.


Μειώστε την ζέστη

  Τα μαλλιά σας αναγκάζονται ούτως η άλλως να ζούνε μέσα στη ζέστη όλο το καλοκαίρι οπότε μην τα επιβαρύνετε. Με το να χρησιμοποιείτε πιστολάκι αλλά και ισιωτική μαλλιών επιταχύνετε την “διαδικασία ξήρανσης” και βλάπτετε τα μαλλιά σας ακόμα περισσότερο.


Ψεκάστε, ψεκάστε, ψεκάστε… 

Ψακάστε Νερό στα μαλλιά το καλοκαίρι για ενυδάτωση

  Αν θέλετε να νιώθετε δροσερά και ενυδατωμένα τα μαλλιά σας όλη τη διάρκεια της ημέρας τότε δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το εξής : Βάλτε σε ένα μπουκάλι ( που μπορεί να ψεκάσει )  νερό, χυμό αλόης βέρα και λάδι αβοκάντο. Όποτε νιώθετε έλλειψη ενυδάτωσης ψεκάστε με αυτό και θα είστε μία χαρά.


Προστασία μαλλιών από τον ήλιο


Το καπέλο πάντα βοηθάει

Καλοκαιρινό Καπέλο για προστασία από τον ήλιο και των μαλλιών

  Η καλύτερη επιλογή που έχετε για προστασία μαλλιών το καλοκαίρι είναι ένα καπέλο. Το καπέλο θα βοηθήσει όχι μόνο στην προστασία των μαλλιών από τις ακτίνες του ήλιου αλλά και θα διατηρήσει την ενυδάτωση στο κεφάλι σας. Ένα καπέλο επίσης προστατεύει βαμμένα μαλλιά.

  Να θυμάστε πως το να φοράτε καπέλο δεν σημαίνει ότι χαλάτε την εμφάνισή σας, υπάρχουν καπέλα που όχι μόνο δεν θα χαλάσουν την εμφάνιση αλλά θα την βελτιώσουν κιόλας.



Αντηλιακό μαλλιών

  Οι ακτίνες του ήλιου δεν βλάπτουν μόνο το σώμα αλλά και τα μαλλιά και ναι υπάρχει αντηλιακό μαλλιών αν αναρωτιέστε. Ωστόσο πολλά λέγονται πως τα αντηλιακά μαλλιών περιέχουν πολλά χημικά και ότι θα πρέπει να αποφεύγονται. Για αυτό το λόγο θα αναφέρω ένα πολύ πιο βολικό και υγιεινό τρόπο.
  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε κανονικά το αντηλιακό στο σώμα σας και μετά χωρίς να ξεπλύνετε τα χέρια σας, περάστε τα  ανάμεσα στα μαλλιά και προσπαθήστε να τα ακουμπήσετε όλα ! 



Μάσκα μαλλιών 

Μάσκα Μαλλιών Vichy για θρέψη με κερατίνη
  Ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε έξω κάθε μέρα, μόνο λίγα λεπτά στον σκληρό καλοκαιρινό ήλιο μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας να αισθάνονται ξεραμένα. Διατηρήστε την υγρασία με μια εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών όπως η Vichy Dercos Kera-Solutions Restoring 2 min Mask .


Ρουτίνα περιποίησης μαλλιών το καλοκαίρι

  Εκτός από όλες τις κρέμες, τα σαμπουάν και τα διάφορα προϊόντα, χρειάζεται και μία καλή διατροφή καθώς και άλλες συνήθειες για να διατηρήσουμε υγιή τα μαλλιά μας.


Ενυδατωθείτε 

  Δεν εννοώ με κάποια ενυδατική κρέμα αλλά με τον παλιό καλό τρόπο… το νερό. Πρέπει να μείνετε ενυδατωμένοι και μέσα στο σώμα όπως και έξω και το νερό θα βοηθήσει πολύ σε αυτό. Ειδικότερα το καλοκαίρι χρειάζεται να πίνετε τις διπλές ποσότητες νερού λόγω της ζέστης.

Και να θυμάστε πως το νερό είναι η απάντηση σε κάθε πρόβλημα, είναι η θεραπεία για όλες τις ασθένειες.


Φάτε σωστά

Υγιεινή Διατροφή : Σωστή Διατροφή για το καλοκαίρι για τα Μαλλιά, το Δέρμα και τα Νύχια

  Προσέξτε πολύ τι τρώτε. Το junk food δεν είναι ποτέ υγιεινό και να ξέρετε πως το σώμα σας δείχνει αν τρώτε υγιεινά ή όχι. Η κατανάλωση υγιεινών τροφών είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά, υγιές δέρμα αλλά και για υγιές οργανισμό γενικότερα. Για υγιή μαλλιά είναι σημαντικό να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνη Α και C



Αποφύγετε το stress

  Το stress είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες της τριχόπτωσης. Αν είστε αγχωμένοι τότε σίγουρα δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας. Ξεκινήστε διαλογισμό, αναπτύξτε την κοινωνική σας ζωή (όσο γίνεται) και μείνετε stress-free. Μην αφήσετε το άγχος να σας καταβάλει γιατί μπορεί να σας βλάψει σοβαρά με πολλούς τρόπους.


Περιποίηση μαλλιών από το σπίτι


Βούτυρο 

Βούτυρο : Θρεπτικό Συστατικό για τα Μαλλιά τους καλοκαιρινούς μήνες


  Σε στεγνά μαλλιά, απλώστε λίγο βούτυρο και κάντε μασάζ. Καλύψτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου για περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια πλύντε τα με ένα σαμπουάν όμορφα, έτσι ώστε όλο το βούτυρο να ξεπλυθεί.


Πάστα αβοκάντο

  Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και Ε, μέταλλα και κορεσμένα λίπη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι καλά για τα ξηρά μαλλιά και τα κάνουν ισχυρά και ενυδατωμένα.

  Για αυτήν τη θεραπεία, πολτοποιήστε ένα ξεφλουδισμένο αβοκάντο και ανακατέψτε το με ένα αυγό. Απλώστε αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για 20 λεπτά. Μετά από αυτό, πλύνετε τα μαλλιά σας πολλές φορές.


Μπανάνα 

Μπανάνα: Οφέλη για τα Μαλλιά : Περιποίηση για το καλοκαίρι

  Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε υγρασία και κάλιο που τις καθιστούν αποτελεσματικές για τα ξηρά μαλλιά. Τα σπασμένα άκρα, η απαλότητα των μαλλιών και η ελαστικότητα μπορούν να βελτιωθούν με τη χρήση μπανάνας στα μαλλιά.

Πολτοποιήστε μια ώριμη μπανάνα και απλώστε τη στα μαλλιά, από τις ρίζες έως τα άκρα. Αφήστε το για μία ώρα και μετά πλύνετε τα μαλλιά με ζεστό νερό.

  Αν διαβάσατε όλο αυτό το άρθρο τότε είστε σε θέση να διατηρήσετε υγιή τα μαλλιά σας όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είτε χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης μαλλιών είτε όχι μπορείτε να εφαρμόσετε μία αξιοπρεπέστατη περιποίηση στα μαλλιά σας και να έχετε καλά αποτελέσματα.