Κάθε γονιός μεγαλώνοντας το παιδί του ενδιαφέρεται και φροντίζει για την υγεία και την σωστή διατροφή του. Ωστόσο επειδή κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος και εκπαιδευμένος γονιός υπάρχει ανασφάλεια για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να παρέχω στα παιδιά μου. Στην περίπτωση του Μουρουνέλαιου ειδικά οι γονείς προβληματίζονται πάρα πολύ καθώς είναι κάτι που το παιδί δεν πίνει με ευχαρίστηση και αναγκάζονται πολλές φορές να γίνονται πιεστικοί και αυστηροί με τα παιδιά. Γιατί όμως πρέπει να πιέσω τα παιδιά μου να πίνουν καθημερινά Μουρουνέλαιο έστω ανά περιόδους;


Ας εξηγήσουμε τι είναι το Μουρουνέλαιο και τι προσφέρει!



Ποια είναι τα οφέλη του Μουρουνέλαιου;



  Το Μουρουνέλαιο ανήκει στην κατηγορία των Ιχθυέλαιων και είναι έλαιο όπως αντιλαμβανόμαστε και από την λέξη. Παράγεται από το ήπαρ λιπαρών λευκών ψαριών και είναι πλούσιο σε λιπόφιλες ουσίες όπως είναι η βιταμίνη D3, η βιταμίνη A , η βιταμίνη K , το EPA και το DHA.



Ποιες είναι οι λειτουργίες του Μουρουνέλαιου;


  Για να εξετάσουμε και να αντιληφθούμε τις λειτουργίες του Μουρουνέλαιου πρέπει να δούμε αναλυτικά το κάθε συστατικό που περιέχει τι προσφέρει ξεχωριστά:

  • Βιταμίνη D3: Συμβάλει στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη των οστών, στις λοιμώξεις, σε νοσήματα του αναπνευστικού, στον καρκίνο, στον διαβήτη, κ.α.
  • Βιταμίνη A: Συμβάλει στην καλύτερη όραση, στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην μνήμη και στην υγεία του εγκεφάλου, στον καρκίνο, στην ακμή , κ.α.
  • Βιταμίνη K: Συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία και ανάπτυξη των οστών, στο καρδιαγγειακό σύστημα, στον καρκίνο, στον διαβήτη , στην σκλήρυνση κατά πλάκας, στα αυτοάνοσα νοσήματα, στην φυματίωση, κ.α.
  • Εικοσιπεντανοϊκό οξύ EPA και Δοσοσαεξανοεικό οξύ DHA: Συμβάλει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου, στην αρτηριακή πίεση, στα τριγλυκερίδια, στην καλυτερη όραση, κ.α.



Γιατί να αγοράσω Μουρουνέλαιο και όχι Ιχθυέλαιο;


   Τα κοινά Ιχθυέλαια παράγονται από τον ιστό ψαριών , δηλαδή το δέρμα τους, και όχι από το ήπαρ. Στο δέρμα των ψαριών δεν εμπεριέχονται αρκετά συστατικά όπως οι βιταμίνες A,D και σε σχέση με το ήπαρ που διαθέτει όλα αυτά τα συστατικά. Στην περίπτωση λοιπόν του παιδιού μας ενδιαφέρει αρκετά η παρουσία των παραπάνω βιταμινών καθώς ειδικά η D συμβάλει στην καλύτερη απορρόφηση Ασβεστίου (Ca) με αποτέλεσμα την καλύτερη ανάπτυξη των οστών.


Εν κατακλείδι:

   Τα παιδιά μας είναι αναγκαίο να θρέφονται με Μουρουνέλαιο για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, την καλύτερη ανάπτυξη των οστών τους ,την καλύτερη όραση και τέλος για την ρύθμιση της ακμής που συνήθως ακμάζει κατά την εφηβική ηλικία του παιδιού.

Γιατί πρέπει το παιδί μου να πίνει Μουρουνέλαιο;



Σχετικά Προϊόντα:



Moller's ΜασώμενεςΤαμπλέτες μεγεύση Φράουλα

Ζελεδάκια με Μουρουνέλαιο και Ωμέγα 3 Λιπαρά Οξέα


  Είναι μία έξυπνη λύση για τις νεότερες ηλικίες που κρίνεται δυσκολότερο για τα μικρά παιδιά να πίνουν υγρή μορφή Μουρουνέλαιου. Έτσι όλα τα οφέλη των φυσικών Ωμέγα-3 και των βιταμινών μπορούν να ληφθούν με φανταστική γεύση από τα ζελεδάκια.


  Ωστόσο η εταιρεία προτείνει να μην έχουν άμεση πρόσβαση τα παιδιά με τα ζελεδάκια καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερκατανάλωσης και ως παρενέργεια διάρροια.


Κατάλληλο για: παιδιά άνω των 3 ετών και ενήλικες


Περιέχουν:

  • Λιπαρά Οξέα Ωμέγα 3: 370mg
  • εκ των οποίων: DHA 280mg EPA: 56mg
  • Βιταμίνη D (D3): 10mg(400iu)
  • Συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο, νερό, γλυκαντικό (ξυλιτόλη, σορβιτόλη), ζελατίνη (βοοειδών), ρυθμιστής οξύτητας (κιτρικό νάτριο), αντιοξειδωτικό (μηλικό οξύ), αρωματική ύλη (πορτοκάλι, λεμόνι και φράουλα), χρωστική ουσία (β-καροτένιο), χοληκαλσιφερόλη (βιταμίνη D3).


Δοσολογία: 2 Ζελεδάκια/Ημέρα


Moller's ΜουρουνέλαιοCod Liver Oil 250ml


Μουρουνέλαιο με γεύσεις σε σιρόπι



4 Γεύσεις: φυσική, λεμόνι,μήλο και φρούτα


Μουρουνέλαιο σε υγρή μορφή για ενήλικες και παιδιά από 6 μηνών.


  Είναι υγρό από το συκώτι Αρκτικής Μουρούνας και συμβάλει στο κρυολόγημα και στην πρόληψη πολλών ασθενειών , καθώς και στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και της όρασης.


Λαμβάνετε Ημερισίως: 1-2 κουταλάκια του γλυκού (Παιδιά κάτω των 12 ετών 1 κουταλάκι του γλυκού)



Συστατικά: ανά 1 κουταλάκι των 5ml:

  • 1170mg Ωμέγα 3
  • 550mg DHA
  • 370mg EPA
  • 250mg(833iu) Βιταμίνη Α
  • 10mg(400iu) Βιταμίνη D
  • 3mg(5iu) Βιταμίνη Ε
  • Μουρουνέλαιο, φυσικό άρωμα για γεύση, αντιοξειδωτικό μείγμα τοκοφερόλων.


Moller's Forte Omega-3

Μουρουνέλαιο σε κάψουλες με Λιπαρά Οξέα και Ιχθυέλαιο


Μουρουνέλαιο υψηλής ποιότητας σε μορφή κάψουλας για ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών. Περιέχουν και Ιχθυέλαιο σε αναλογία 1:3.


Ημερήσια Πρόληψη: Δύο κάψουλες για παιδιά άνω των 6 ετών και ενήλικες

*μην υπερβαίνετε την συνιστώμενη δοσολογία χωρίς συμβουλή γιατρού



Μουρουνέλαιο και Ενήλικες:

  Πριν ένας γονιός μάθει στο παιδί τα οφέλη του Μουρουνέλαιου και το συμπεριλάβει στην καθημερινή του διατροφή , πρέπει πρώτα ο ίδιος να γίνει παράδειγμα καθώς το Μουρουνέλαιο είναι το ίδιο χρήσιμο και στον ενήλικο οργανισμό.

  Πρώτα από όλα η καθημερινότητα ενός ενήλικα με το βάρος των υποχρεώσεων χρειάζεται ένα καθημερινό συμπλήρωμα που να βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και της μνήμης. Με το πέρασμα των χρόνων ,επίσης, η όραση μειώνεται και το Μουρουνέλαιο έρχεται να συμβάλει σε αυτό όπως αναφέραμε και προηγουμένως με τα λιπαρά οξέα EPA και DHA. 

   Τέλος για τις μεγαλύτερες ηλικίες το Μουρουνέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, της αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων και πολλών νοσημάτων.

 

Γιατί να λάβω Μουρουνέλαιο και όχι κάποιο συμπλήρωμα που να λειτουργεί στοχευμένα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω;

 Το Μουρουνέλαιο είναι μία υπερτροφή που κυρίως "προνοεί" για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στον οργανισμό μας και συνδυάζει πολλές και ταυτόχρονες θετικές λειτουργίες. Προτείνουμε βέβαια πάντα να λαμβάνετε συμβουλή του γιατρού σας.



Έτσι για τους ενήλικες προτείνουμε:



Lamberts Cod Liver Oil-Μουρουνέλαιο σε κάψουλες 1000mg



Μουρουνέλαιο σε κάψουλες για ενήλικες




Είναι Μουρουέλαιο πενταπλής μοριακής απόσταξης και περιέχει  ανά κάψουλα 280mg Ω-3, 1000mg  Μουρουνέλαιο και Ιχθυέλαιο, 114mg EPA , 107mg DHA , 800mg Βιταμίνη Α, 10mg Βιταμίνη D και Ε.

Ημερήσια Δοσολογία: 1 Κάψουλα


Ποιες περιόδους είναι καλό να παίρνω Μουρουνέλαιο;

  Το Μουρουνέλαιο είναι υπερτροφή που χρειάζεται όλες τις εποχές του χρόνου καθώς ειδικότερα η Βιταμίνη Α και τα Λιπαρά Οξέα είναι συστατικά που συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας όλο το χρόνο. Ακόμη και η βιταμίνη D που θεωρείται ότι το καλοκαίρι ο οργανισμός μας την παράγει πιο έντονα και σε μεγαλύτερη ποσότητα λόγω του ήλιου, έρευνες έχουν αποδείξει ότι κάτι τέτοιο σε πολλές περιπτώσεις και περιοχές δεν ισχύει.


Μπορούν να υπάρξουν παρενέργειες από το Μουρουνέλαιο;


  Οι κύριες παρενέργειες όταν παραβιάζουμε την ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία έχουν να κάνουν συνήθως με το γαστρεντερικό σύστημα όπως ναυτία και διάρροια.

Ωστόσο άλλες παρενέργειες:

  • Υπέρταση, ειδικά σε εγκυμονούσες γυναίκες
  • Ανεπάρκεια σε ταυρίνη και κρεατίνη, λόγω της παροχής λιπαρών μόνο από ψάρι
  • Υπερβιταμίνωση της Α όπου δημιουργεί ηπατικά προβλήματα
  • Ο συνδυασμός αντιπηκτικών φαρμάκων και μουρουνέλαιου οδηγεί σε αιμοραγία