Οι ρυτίδες είναι πτυχές του δέρματος που δημιουργούνται με την πάροδο του χρόνου. Πλέον πολλές γυναίκες και αρκετοί άντρες φροντίζουν και αγαπούν το δέρμα τους και χρησιμοποιούν σε καθημερινή συχνότητα προϊόντα που απευθύνονται στην σύσφιξη, στην ανάπλαση και στην αντιγήρανση του δέρματος. Στο παρακάτω άρθρο θα αναφερθούμε στα αίτια της δημιουργίας ρυτίδων και θα προτείνουμε τα 5 αντιγηραντικά προϊόντα βάση των επιλογών σας.

 



Πως δημιουργούνται οι ρυτίδες;

   Οι πρώτες ρυτίδες που γίνονται ορατές κυρίως μετά την ηλικία των 30 είναι οι λεγόμενες “ρυτίδες έκφρασης”¨και είναι ρυτίδες που φανερώνονται στα σημεία όπου το δέρμα μας συνηθίζει να “ζαρώνει” όταν κάνουμε μορφασμούς , συνήθως στο μέτωπο και γύρω από το στόμα.

 

Εκτός από τις ρυτίδες που δημιουργούνται χάρη στις εκφράσεις του προσώπου μας άλλοι παράγοντες είναι:

  • Κληρονομικότητα: Το πάχος της επιδερμίδας μας είναι κατά κύριο λόγο κληρονομικό χαρακτηριστικό και παίζει μεγάλο ρόλο στην γήρανση
  • Τύπος δέρματος: Συνηθίζεται οι ξηρές επιδερμίδες να εμφανίζουν περισσότερα σημάδια γύρανσης. Αυτό συμβαίνει διότι στις ξηρές επιδερμίδες το δέρμα είναι πιο λεπτό και τα κύτταρα συγκρατούν λιγότερη υγρασία με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολύ πιο εύκολα λεπτές ρυτίδες. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μία καλή ενυδατική κρέμα για να ισορροπείτε την υγρασία της ξηρής επιδερμίδας.
  • Αφυδάτωση: Δεν ισχύει μόνο για τις ξηρές επιδερμίδες αλλά για κάθε τύπο επιδερμίδας! Το αφυδατωμένο δέρμα εμφανίζει ευκολότερα σημάδια γήρανσης.

   Ένα πολύ καλό συστατικό που συμβάλει στην βαθιά ενδυάτωση είναι το Υαλουρονικό Οξύ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

  • Το κάπνισμα και το αλκοόλ: Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι δύο αυτές συνήθιες κάνουν το δέρμα και κατά συνέπεια το άτομο να φαίνεται ωριμότερο.
  • Φωτογήρανση: Ο ήλιος έχει μεγάλη επίπτωση στην δημιουργία ρυτίδων και πανάδων και προτείνεται από τους ειδικούς η αντηλιακή προστασία ακόμα και σε ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια.
  • Στρες: Το στρες συνήθως οδηγεί στην έλλειψη ύπνου, σε κακή διατροφή και σε αδιαφορία απένταντι στην επιδερμίδα μας με αποτέλεσμα μειωμένη φροντίδα.
  • Περιβάλλον: Το περιβάλλουν περιέχει διάφορες τοξίνες και ρύπους που σφραγίζουν τους πόρους της επιδερμίδας μας. Προτείνουμε ένα καλό καθαριστικό προσώπου ανεξάρτητα του Ντεμακιγιάζ στην καθημερινή σας περιποίηση.


Μία καλή αντιρυτιδική κρέμα μπορεί να συμβάλλει ορατά στην μείωση των ρυτίδων και στην καθυστέρησή τους.

 



   Ας δούμε τις 5 καλύτερες αντιγηραντικές κρέμες για το 2021 βάση των πωλήσεων από την 5η κατά σειρά εώς την no1 σε πωλήσεις:

 

5.Vichy Collagen Specialist


Κρέμα εμπνευσμένη από την γενιά μη επεμβατικών αισθητικών διαδικασιών συμβάλει για μία νεανική επιδερμίδα με αντιγηραντική αποτελεσματικότητα και συστατικά φυσικής προέλευσης.

 

4.Frezyderm Anti-Wrinkle Rich



Αντιρυτιδική κρέμα ημέρας και νύχτας με πλούσια, μη λιπαρή υφή. Γεμίζει τις ρυτίδες και επανορθώνει την επιδερμίδα. Έχει συσφικτική δράση και προσφέρει λάμψη.

Είναι κατάλληλη για:

  • Ώριμο και μετεμμηνοπαυσιακό δέρμα, ηλικίας 45
  • Δέρμα με ρυτίδες
  • Χαλαρό περίγραμμα προσώπου
  • Κάθε τύπο δέρματος

 

3.La Roche Posay Hyalu B5 Aquagel SPF30


Προϊόν με δροσερή υφή gel που δρα κατά της φωτογήρανσης και ανακτά την ελαστικότητα στην επιδερμίδα με την βοήθεια της Βιταμίνης B5, του Υαλουρονικού Οξέος και του ιαματικού νερού που περιέχει. Επανορθώνει και αναπλάθει την επιδερμίδα με άμεσα αποτελέσματα.

 

2.VICHY Liftactiv Supreme


Κρέμα ημέρας με αντιρυτιδική και συσφικτική δράση. Επανορθώνει τις ριτίδες και λειαίνει την επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για ξηρή και ευαίσθητη επιδερμίδα και έχει ματ αποτέλεσμα.


1.Frezyderm DIAMOND VELVET Anti-Wrinkle Cream



Η νούμερο 1 αντιρυτιδική κρέμα και σε πωλήσεις και σε κριτικές στο κατάστημά μας. Είναι της εταιρείας Frezyderm και χάρη στην νέα καινοτομία της επανορθώνει, προσφέρει σύσφιξη και ταχεία μείωση των ρυτίδως. Γεμίζει αποτελεσματικά τις ρυτίδες και χαρίζει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα.